בשנים האחרונות צצו, כפטריות אחרי הגשם, אין ספור שירותים אינטרנטיים המאפשרים לכל אדם בעל ידע בסיסי במחשבים לבנות בכוחות עצמו אתר אינטרנט. אתרי אינטרנט בבנייה עצמית הם בהחלט פתרון לא רע עבור אילו שאינם רוצים או יכולים לשלם על בניית אתר.
אתרי האינטרנט לבניה עצמית פועלים לרוב באופן דומה – בעל האתר בוחר תבנית עיצוב מתוך רשימה סגורה של תבניות. לתוך התבנית שנבחרה, מזין בעל האתר את שם העסק, הטקסטים השונים והתמונות המתאימות ובתוך דקות ספורות עולה לרשת אתר אינטרנט איכותי.
למי זה מתאים? מה היתרונות? והסכנות? על כך בכתבה הבאה:
למי זה מתאים?
בניית אתרים באמצעות שירותים לבנייה עצמית מתאימים במיוחד לעסקים חדשים שאינם מעוניינים לשלם סכומים משמעותיים עבור בניית האתר. בעלי מקצועות חופשיים, חנויות מקוונות ונותני שירותים שונים אשר מיומנים בתפעול מחשב אישי ובעלי אוריינות טכנולוגית בסיסית, יוכלו להגיע לתוצאות טובות למדיי ולהציג בפני לקוחות ולקוחות פוטנציאלים אתרים מרשימים מבלי לשלם בעבורם אלפי שקלים.
כמו כן, אתרים אלו מתאימים במיוחד עבור אנשי שיווק מיומנים שיכולים להרשות לעצמם, באמצעות הפתרון הטכנולוגי הפשוט, לפתוח אתר אינטרנט ייעודי עבור כל קמפיין ועבור כל קהל יעד מבלי להיגרר לעלויות הרבות הכרוכות בבניית אתר בדרך הקונבנציונאלית (תשלום למתכנת, מעצב וכו'..)
מהם היתרונות של אתרים לבניה עצמית?
היתרון המשמעותי ביותר של אתרים לבניה עצמית מתבטא בתג המחיר, אשר לרוב נמוך משמעותית ממחיר אתר דומה שפותח במיוחד עבור הארגון. אבל זהו ממש לא היתרון היחידי של אתרים מסוג זה. ויש להם עוד מספר יתרונות על פני אתרים שפותחו באמצעות כתיבת קוד.
– זמן העלאה מהיר במיוחד: כל מי שפתח פעם עסק יודע כמה חשוב לסגור את כל ה"פינות" בשביל להתחיל לעבוד, ולא כל בעל עסק יכול להמתין חודש או חודשיים לאתר אינטרנט חדש. אם זמנכם קצוב, אתר לבנייה עצמית יכול להיות פתרון נפלא.
– אין סוף פיתוחים עתידים ללא עלות או בעלות נמוכה: לחלק מהשירותים האינטרנטיים לבניית אתרים ישנן קהילות מפתחים פעילות שמציעות תוספים ושדרוגים לכל דורש, חינם אין כסף. אם תרצו להוסיף לאתר שלכם מערכת דיוור משוכללת, צ'אט, פורום וכו' ברוב האתרים לבנייה עצמית תוכלו לעשות זאת דיי בקלות, מה שיעלה ביוקר באתרים בפיתוח עצמאי.
– האתר קל לניהול עצמאי: המערכות הפופולאריות לבניית אתרים בג'ומלה(כמו גם בוורדפרס או בדרופל) מצטיינות בממשק ניהול קל ואינטואיטיבי ומאפשרות למנהל האתר לבצע כל פעולה בקלות ובמהירות.
ומה הם החסרונות?
אחת הבעיות החמורות ביותר של אתרים לבנייה עצמית היא.. שהם נראים כמו אתרים בבניה עצמית.
רוב בעלי ומנהלי העסקים אינם מצטיינים בעיצוב גראפי ולא תמיד מי שבונה את האתר יודע כיצד "להרכיב" את כל החלקים כך שהתוצאה תהיה גם נעימה לעין. לכן, גם אם בחרתם באתר בבניה עצמית, מוטב לשכור שירותי עיצוב לצורך עיבוד התמונות, הכנת לוגו ייחודי, התאמת צבעים וכו'. מעצב טוב יוכל להוציא מאתר לבנייה עצמית הרבה יותר.
עוד חסרון שאפשר למצוא אצל חלק מהחברות שמציעות שירותי בניית אתרים בשיטת "עשה זאת בעצמך" הם דמי ניהול ואחסון גבוהים משמעותית מהמקובל בשוק. אמנם את האתר אתם תקבלו חינם אין כסף, אולם לא תמיד מדובר בפתרון אופטימאלי ובחלק מהמקרים התשלום הסופי עשוי להיות אפילו יקר מזה שנגבה עבור אתר אינטרנט שנבנה על ידי מתכנת.
השארת תגובה